Fudge brownies

Efter förkylningar och allmän trötthet så har orken för bakning helt enkelt inte infunnit sig. Men ikväll kände jag att lusten föll på igen, så då var det bara att köra! 

Fudge brownies 

125 gram smör
2,5 dl strösocker
100 gram hackad choklad
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl 

Chokladtryffeln 

200 gram mörk eller ljus choklad
1,5 dl vispgrädde
1 tsk smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull (ta ingen pytteliten sådan, för resterande ingredienser ska sedan ned i samma kastrull). Tillsätt socker, vaniljsocker, choklad, salt och rör samman till en slät smet. Tillsätt sedan äggen och blanda ned. Tillsätt vetemjöl och rör ned försiktigt tills smeten är jämn. Häll ned smeten i en bakplåtspappersklädd form, och sprid ut den så den är jämnt fördelad. Ställ in i  mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. 

Till tryffeln! Koka upp grädden (håll koll, för det går snabbt och det bränns vid lätt!). Tillsätt chokladen och smöret och låt smälta i den varma grädden. Häll över i en skål och ställ in i kylen 1-2 timmar. Smeten ska tjockna men inte stelna. Rör om då och då. När tryffeln är färdig, fördela över den nu svala kakan, skär i bitar och njut! Kan med fördel garneras med t ex färska hallon eller lite flingsalt, för att bryta av det söta. 




Kommentera här: