Blåbärskladdkaka

Long time, no see! Tiden flyger iväg och snart är det mars! Tycker det alldeles nyss var jag julbakade för glatta livet.. Men nu går vi emot vår, äntligen!! 

Idag är det ju fettisdagen och då borde man väl egentligen bakat semlor. Men jag tycker inte om semlor, så det får vara! Jag bakade istället blåbärskladdkaka, som blev såå god! Dessutom är receptet busenkelt!


Blåbärskladdkaka

100 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker alt 1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt 
Ev. skalet från en riven citron 
1-1,5 dl blåbär

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en stor skål. Pensla en springform på 22-24 cm med smör, och och bröa med ströbröd eller för all del riven kokos. 
Häll i smeten, och garnera med blåbären. 

Ställ in i mitten av ugnen, och låt gräddas 18-25 minuter beroende på hur kladdig du föredrar din kaka! 

Garnera gärna med florsocker och servera med lättvispad grädde. 

I brist på stor springform använde mig istället av fyra stycken små aluminiumformar på 12 cm. Detta gjorde att jag använde mig av varmluften i ugnen, vilket förkortade tiden i ugnen något eftersom jag valde att inte sänka värmen till 160. Så mina kakor stod inne ca 14 minuter, vilket gjorde dom något mindre kladdiga än jag skulle föredragit. Så håll koll! :)