Schackrutor

Suget efter att baka blev lite för stort idag, och med en treårings hjälp så är det bra om det inte är allt för komplicerat och för många steg. Så då passade schackrutor alldeles utmärkt! Lätta att göra, och så himla goda och spröda! 

Schackrutor (25-30 st) 

100 gram rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl 
1 tsk vaniljpulver (till del 1 av degen)
1 msk kakao (till del 2 av degen) 

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Knåps ihop smör, strösocker och vetemjöl till en smidig deg. 
Dela upp degen i två delar, väg dom gärna så de är i princip lika stora! Knåda sedan in vaniljpulver respektive kakao i de olika delarna. 

Dela sedan de två delarna i ytterligare två, så du har fyra olika. Rulla var och en och forma den sedan som en fyrkant.  

När detta är gjort, så lägg en kakaolängd samt en vaniljlängd bredvid varandra. Gör sen likadant med de sista två, men lägg vaniljen ovanpå kakaon och vice versa, så det bildar ett schackmönster. 

Forma till hela längden ytterligare lite så att det är en fyrkantig längd. Skär sedan i ca 3mm tjocka skivor, och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 7-10 minuter (beroende på din ugn). 

Klart!