Kanelbullekladdkaka

Akutsugen på kanelbullar såhär på kvällskvisten, men ingen ork att stå och baka några just nu. Så vad gör man... Man gör så gott man kan för att åstadkomma kanelbullesmaken! 

Så det fick bli Kanelbullekladdkaka!


Kanelbullekladdkaka

150 gram smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 tsk kanel
En nypa salt
2,5 dl vetemjöl
2 ägg 
Pärlsocker till garnering

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en lagom stor kastrull för att även resterande ingredienser ska få plats att röras ned. När smöret smält, tillsätt resterande ingredienser i ordning och rör samman till en slät smet. 

Häll sedan ned smeten i en rund springform som du smörat och bröat innan. Avtagbara kanter är bra, men inget måste! Jämna till smeten och garnera med pärlsocker. 

Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag körde 20 och den blev perfekt, men alla ugnar är olika så testa dig fram. Låt sedan svalna något, och servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde. 


Receptet är ursprungligen från Tidningen Hembakat.