Wienerstänger

Det här med bakning, hjälp vad roligt det är! Det är verkligen min stora passion, och även om jag är en glad amatör så blir jag hela tiden bättre och lär mig nya saker varje gång! Att man sen glädjer sina nära och kära som får agera testkaniner, gör ju bara saken bättre :) Hurra för bakning! 

Idag blev det något så enkelt och klassiskt som wienerstänger. 

Wienerstänger

125 gram rumsvarmt smör
0,75 dl strösocker 
0,5 tsk vaniljpulver
1 ägg
0,5 tsk bakpulver 
3,5 dl vetemjöl

Hallonsylt (eller valfri, fastare sylt, marmelad eller curd)
Florsocker
Vatten

Gör såhär

Vispa ihop smör, strösocker och vaniljpulver pösigt. Tillsätt ägg och bakpulver och vispa ner tillsammans med det andra. Rör sedan ner vetemjölet i smeten tills det blir en deg. 

Kyl sedan degen i ca 30 minuter. Detta kan dock uteslutas, det gjorde jag, men då blir degen svårare att hantera. 

Gör sedan flera längder av degen (t ex genom att rulla ut degen eller bara forma med händerna). Gör en fördjupning i mitten av längderna, och lägg i sylten där. Ställ sedan in i ugnen i ca 15 minuter, i 175 grader. 

Låt sedan svalna, blanda ihop florsocker och vatten till önskad konsistens och ringla över kakorna. Skär kakorna diagonalt, och servera! 



Kommentera här: