Sega småkakor med smak av kladdkaka och daim
För ett tag sen snubblade jag över det här receptet, som jag tyckte verkade passande och lagom komplicerat för att en på 3,5 ska kunna vara med och hjälpa till. Och GOTT var det!
Sega småkakor med smak av kladdkaka och daim
2 äggvitor
2,5 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st dubbeldaim
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med florsockret i ca 1 minut, eller tills det blir lite lagom fluffigt. Tillsätt sedan kakao, vaniljsocker och den finhackade daimen, och rör ner i smeten.
Klicka sedan ut ungefär en matsked i storlek, med ca 1,5 cm mellan varje klick (de flyter ut!). Sätt in i ugnen i 10 minuter. Låt sedan svalna tills de lätt går att avlägsna från bakplåtspapperet utan att de fastnar.

Receptet kommer ursprungligen från bloggen Bakverk och Fikastunder.