Maränger

Köpemaränger - släng er i väggen! Här har vi riktigt goda, knastrande maränger som smakar vansinnigt gott! Dessa är helt utan smaksättning men vill man kan man alltid tillägga vaniljpulver, eller någon smakessens. 



Maränger

3 äggvitor
2 dl strösocker
0,5 tsk citronsaft 

Gör såhär 

Sätt ugnen på 125 grader. 

Separera äggulorna från äggvitan (ingen äggula får vara med, då blir det ingen maräng), och lägg dessa i en torr skål, gärna rostfritt stål. Tillsätt sedan 1/3 av strösockret och citronsaften till äggvitorna och vispa upp detta tills det är ett vitt skum. Tillsätt sedan resten av sockret och fortsätt vispa på hög hastighet till du har en fast och smidig marängsmet. 

Klicka ut med en sked, eller spritsa ut på en bakplåtspappersklädd plåt, och sätt in i ugnen i en timme.  

Ät som de är eller garnera bakverk eller glass med. 




Kommentera här: